Dear Friends,
Here I am sharing some banking questions which are important for bank exams.
Please share this post on your time line.
Banking Awareness Questions - 15th September 2014
371. In Red Clause Letter of credit importer has given which type of banking facility for the benefit of the exporter
Answer: Finance for purchase of raw material
372. In respect of letter of credit business, the term "deferred credit' is used for :
Answer: a type of supplier's credit .
373. Complainant is not satisfied with the reply given, within a period of_ from the date of cause of action arise as
per Banking Ombudsman Scheme:
Answer: One year
374. TDS will be deducted if amount of rent exceeds Rs. __ p.a. to single payee :
Answer: 1.20 lacs
375. Tax deducted for deposit accounts should be deposited within :
Answer: 7 days of the following month.
376. A cheque has been issued by Director of the Company is received after the death of the director. Whether
cheque will be paid:
Answer: Yes, since cheque has been issued in the representative capacity
377. Note printing by RBI results in :
Answer: Inflation generally
378. Which bank has launched EMI Card:
Answer: ICICI Bank.
379. Maturity proceeds of FCNR (B) deposits can be remitted:
Answer: To the depositors and to third parties outside India at the request of the depositors
380. Which is a derivative instrument in the financial market:
Answer: Credit default swap
Please Share This Post On Your Time Line.
I always welcome updates, Suggestions and Modifications. Keep following me for regular updates.
Search My Name as " Gandhi Raveendra Reddy " in Facebook and Google , Add me as your friend and Keep Following me for Regular Updates on Bank Job Preparation.
Thank You for following me !!



0 comments:
Post a Comment